informació anterior al 27-09-07 anar-hi

Aquesta web es renovarà diàriament 2 hores desprès de acabades les regates.
+ - 20:00 UTC

Oficina de Premsa:
Global Press Events

Hotels i Restaurants
Un sopar a EL BULLI
Programa de regata

Serveis

signa al guestbook
imatge del dia

La platja de davant el GEN ja està completament plena d’embarcacions de la classe Làser. Els regatistes ja ultimen els darrers preparatius per demà dissabte 29 de setembre, disputar el dia d’entrenament oficial. La majoria de participants ja han arribat a Roses i ja respiren tranquils. Sabeu perquè?. Ja no bufa tramontana.


+ imatges

L’educació dels regatistes, simplement excel·lent

Fa poques hores que conviuen, amb la majoria de regatistes, però la totalitat dels voluntaris i professionals que treballen en el Campionat del Món de la classe Laser a la seva categoria màster han destacat, per sobre de tot, el grau elevat d’educació de tots els participants. I es que amb ganes i bones maneres, s’aconsegueix tot. Aquests masters ho tenen clar.


Pocs regatistes han vingut sols.

Roses és Roses i la Costa Brava tira molt. Si no, pregunteu a la majoria de participants en aquest Campionat del Món Màster. La majoria dels regatistes han vingut a la població de Roses amb les seves respectives parelles. I es que ningú vol deixar escapar la ocasió de venir a Roses a gaudir de la vila i els seus voltants, mentre els esportistes naveguen. Per aquest motiu, la Organització ha preparat un programa d’actes socials ben farcit d’activitats paral·leles a la competició. Tot perquè els nostres visitants es portin un bon record de casa nostre.


Sis dels set campions del Món de Corea defensaran el títol a Roses
El Campionat del Món que es disputarà a Roses apart de ser el que albergarà el nombre més elevat de participants, tindrà la peculiaritat de tenir sis dels set darrers campions mundials de Corea, defensant el títol. A continuació s’adjunta el quadre d’honor del passat mundial de Corea.

Laser Standard 

Apprentices [de 35-45 anys]
1º Brett Beyer (AUS)

Máster [de 45-55 anys]
1º Brodie Cobb (USA)*     (no a Roses)
Grand Máster [de 55-65 anys]

1º Doug Peckover (USA)

Laser Radial

Apprentices [de 35-45 anys
]1º Steve Cockerill (GBR)

Máster [de 45-55 anys]
1º Greg Adams (AUS)

Grand Máster [de 55-65 anys]
1º Alden Shattuck (AUS)

Great Grand Master [de 65anys +]
1º Kerry Waraker (AUS)

 
Entrevista amb Manel Pedreira, Director de Regata

Assessor tècnic de la Federació Catalana de Vela i director tècnic del JJOO de Barcelona 92, actualment ocupa el càrrec de director esportiu del Grup d’Esports Nàutics de Roses i en el Campionat del Món Làser Màster ocupa el càrrec de director de la competició.

Per fi, arriba l’inici de la competició després de mesos de treball a les fosques, no?
Això està aquí. Ara ja no hi ha res a fer. Tenim les embarcacions de lloguer a la platja, els voluntaris treballant, només ens queda connectar aquesta nit un parell d’ordinadors i acabar de fer quatre papers de darrera hora i prou. El que sí que hi ha són nervis.

Una lectura, abans de començar. S’esperava una inscripció de 200 regatistes (un pensament del mes de març) i ara n’hi ha 422...
Per una banda cal recordar que la responsabilitat és molt important. Tot s’ha de dir, que si ho mires fredament, hem fet una bestiesa.  Si ens ho haguéssim pensat bé, crec que hauríem d’haver esperat un any. Però sempre confies amb la gent, que la classe respondrà,... cal dir que parlant amb el president de la classe m’ha confessat que han replantejat una mica la manera de fer i que nosaltres hem respòs a les seves expectatives i ells a les nostres,... essent els primers en fer-ho. D’aquesta manera significa i certifica que no ens hem equivocat a l’aporta que hem fet.

Amb un nombre tant elevat de regatistes, obliga a tenir una cura molt important de tot, no?.
Sí, primer de tot, obliga a tenir una seguretat especial en el mar. Les embarcacions de salvament, les neumàtiques, el negociar amb el darrer moment amb empreses que et deixin embarcacions, també els clubs han estat important en aquest aspecte i mai es valorarà com cal que uns companys et deixin lliure amb el seu director i la millor neumàtica per poder participar en el Mundial de Roses. Això pagat amb diners és una bestiesa. Així, tot això és un repte i aquí està el gust d’aquestes coses. Assumir i superar aquests reptes.

Si has de donar gràcies.... amb qui pensa?
Primer de tot, als voluntaris i a la gent que te ganes de fer coses per la vela i que posa tota la il·lusió; primer perquè això és la part més important del que fem: el foment de la vela, perquè per això som clubs però a més, es que sense ells, no seria possible. Si tenim un gruix de gent de 150 persones i 80 són voluntaris està clar que si ells, no hi fossin, des de el punt de vista pràctic i no des de la il·lusió, és impossible fer-ho. Els voluntaris són el nucli important de qualsevol organització. ... gràcies també a Gerardo Pombo i a Henin Wellman, president de l’associació internacional perquè van confiar amb nosaltres; gràcies també a Paco Carrasco y a Quique Mas, el nou president de la classe a Espanya i també gràcies a l’antic president del GEN, Eloi Borràs i al nou president en Mateu Casañas i també a l’alcalde que teníem quan ho vam sol·licitar, en Carles Pàramo i l’alcaldessa que tenim ara, Magda Casamitjana. Tots aquests canvis han passat en sis mesos i cap d’ells ens ha fallat i tots han estat al peu del canó. I unes gràcies especials als companys de junta que són un “equiparro” que molts professionals voldrien tenir amb ells.

Parlant purament de l’aspecte esportiu, tres regatistes del GEN Roses en aquest mundial...
La veritat representa molt per a nosaltres que tinguem tres representants en el mundial. Significa que són tres persones que creuen amb el que fem i que a més, col·laboren ja que tots tres han estat dintre del Comitè Executiu. Però crec que és el resultat de l’aposta del GEN Roses pels màsters i que respondran a les expectatives marcades. Però també hi ha una altra cosa, tenim molta gent jove de 12 fins a 16 anys que s’han format aquí al GEN i que estan de voluntaris i que demanen de sortir a mar, amb la tramuntana que fa.... només puc estar orgullós.

Veu un favorit per guanyar el mundial?
És difícil. Tots aquests competidors són veterans i amb molta experiència. Suposo que algun anglès, algun nova zelandès, algun australià .... venen tots i els bons... ha vingut gent amb molts campionats del Món, amb equips olímpics... hi ha gent que fa un mes que està aquí amb el seu entrenador.... la lluita serà dura.

Dues àrees de regata... com serà la competició?
La veritat es que els competidors no s’esperen el camp de regates que es trobaran. Aquí no serà com en el Pacífic. Aquí haurà un camp de regata de poc vent i mar plana que serà com un llac, com a Suïssa o a l’interior dels Estats Units, però amb aigua salada. Això fa que si haig de dir un favorit... no ho pugui fer. La gent que navega tot l’any amb aigües interiors s’espera unes onades... que aquí a Roses no trobaran. Tindran pur Mediterrani.... També, al tenir més de 400 embarcacions i tenir un viver a prop de terra i les muntanyes al darrera, des de el moll de Santa Margarita en condicions normals les sortides les tindran a 300 o 400 metres i ho podran veure perfecte.


150 barcos de lloguer

Degut a la diversitat de països representats en el Campionat del Món i la dificultat de transportar les embarcacions, la organització disposa d’un sistema de lloguer d’embarcacions per facilitar, així, el treball als regatistes. D’aquesta manera, els regatistes procedents de països més allunyats o simplement, els que ho desitgin, podran adquirir la embarcació i evitar-se així, el trasllat de tots els útils destinats a l’embarcació. 140 han estat sol·licitats, deixant pal·les que el treball del GEN Roses ha estat enorme, per aconseguir el nombre d’embarcacions compromeses en el seu moment.

arribades
Tot i que el gruix important arribarà divendres 28, els regatistes, van arribant tant per carretera com amb avió. La comoditat dels remolcs es fa pal·les amb la imatge que us mostrem. Els anglesos aprofiten qualsevol espai per endinsar una barco. Fins a 12 porta aquesta furgoneta, amb els seus corresponents “carros” a més dels pals, veles,.... etc, etc.

Previsió Meteo
powered by windguru


temperatura en ºC
°F = °C · 1.8 + 32
 
sponsors WLMC Roses '07